Αγγελομάτια ή Angel eyes Spotlights on KLE 500

Θέλοντας να βελτιώσω τον φωτισμό του KLEαρχου για τους σκοτεινούς δρόμους της Αθήνας και όχι μόνο αποφάσισα να τοποθετήσω έξτρα προβολάκια.

Μπορεί η μηχανή να είναι του 1996 βρισκόμαστε όμως στο 2019 όπου η τεχνολογία LED για τα φώτα είναι ιδανική. 
Τόσο για την ένταση του φωτός που παρέχουν αλλά και για την χαμηλή κατανάλωση σε ρεύμα. 
Να προσθέσω ότι και δεν καίγονται τόσο εύκολα όσο οι παλιές λάμπες. 

Τα συγκεκριμένα προβολάκια που επέλεξα είναι δίπλα, έχουν δηλαδή στο κέντρο τους το προβολάκι δέσμης CREE LED U7 αλλά και μια φωτιζόμενη στεφάνη LED περιμετρικά. 
Τα προβολάκια επίσης έχουν και τρεις επιλογές φωτισμού: χαμηλή - δυνατή και strobe ενώ η στεφάνη έχει σταθερή ένταση. 

Πάμε όμως πρώτα να σας αναφέρω πως τοποθετήθηκαν τα σποτάκια στον KLEαρχο, γιατί ο σκοπός μου ήταν να μπουν σε τέτοιο σημείο έτσι ώστε να μην εξέχουν πολύ από την μηχανή αλλά και να προστατεύονται από τα έξτρα κάγκελα σε περίπτωση πτώσης. 
Η μόνη επιλογή λοιπόν ήταν να βιδωθούν πάνω στον σκελετό της μηχανής ανάμεσα από τα πλαστικά του ψυγείου και της ποδιάς. Όμως για την τοποθέτησή τους σε εκείνο το σημείο θα έπρεπε να τροποποιήσω τα στηρίγματα από τα προβολάκια γιατί δεν ταίριαζαν.
Έπρεπε να έχουν μια περιστροφή 45 μοιρών μιας και στο σημείο αυτό υπάρχουν κάτι λαμάκια για της κόρνες (αν και ο KLEαρχος έχει μόνο μία). 



Έφτιαξα λοιπόν από αλουμίνιο δύο λαμάκια έτσι ώστε να βιδωθούν τα προβολάκια σε 45 μοίρες γωνία αλλά και 2.5εκ πιο έξω τόσο ώστε να μην χτυπάει η δέσμη τους στις μπουκάλες της μπροστινής ανάρτησης αλλά και να μην εξέχουν από τα κάγκελα. 
Τοποθέτηση λοιπόν στην θέση τους και φύγαμε για τον ηλεκτρολόγο. 



Μίας και λοιπόν εγώ ήθελα στην καθημερινή μου χρήση της μηχανής να έχω ανοιχτά φώτα και την ημέρα για να είμαι ορατός, "ταλαιπώρησα" τον ηλεκτρολόγο μου λίγο παραπάνω για την  σύνδεση τους.
Ήθελα λοιπόν με έναν διακόπτη να ανοίγω μόνο την στεφάνη για την ημέρα και για τα προβολάκια δέσμης για το βράδυ να έχω άλλο διακόπτη. 
Έτσι λοιπόν ο διακόπτης που έχω στο αριστερό μου χέρι στο τιμόνι ενεργοποιεί την στεφάνη και ο δεξιός διακόπτης τα προβολάκια. Πατώντας μια φορά ανοίγει η μεγάλη δέσμη, άλλη μια η χαμηλή και άλλη μια το strobe.



Υπάρχει και μια περίπτωση να προσθέσω άλλο ένα σποτ με LED κάτω από το κεντρικό φανάρι αλλά για αυτό θα αναφερθώ σε άλλο ποστ.

Κοσμάς.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

DIY Tool Tubes for KLE 500

Πύργος Ανθούσας Υμηττού - Κάστρα, Πύργοι & Φρούρια